Ilmainen toimitus Suomeen yli 40€ tilauksille!

Kuukunen Aromaterapia ja Loimu Luomukynttilä


Design Paletin metsäaiheinen mallisto sai loppuvuodesta kauan haaveilemani mäntymetsä huonetuoksun ja luomukynttilän, jotka täydentävät sisustuksen aistielämyksiä. Prosessi valmiiksi tuotteeksi on ollut pitkä mutta opettavainen, sillä mitä enemmän aihetta tutkin, sitä enemmän olen tehnyt vastuullisia valintoja.

Etsiessäni yhteistyökumppaneita ymmärsin, että on haasteellista vaikuttaa tuotteen ekologisuuteen, tehdä eettisiä valintoja tai yksilöllisiä tuotteita, joten lopulta päätin että valmistan tuotteet osittain itse. Halusin erottautua muista, keskittyä puhtaisiin raaka-aineisiin, hyvinvointiin, tuotteiden käytännöllisyyteen, lähituotantoon ja kestäviin ratkaisuihin, kuten Design Paletin arvoihin kuuluu.

Löysin Frantsilan luomutilan männyn eteerisen öljyn, jota pirskottelin kokeeksi ensin löylyveteen. Männyn eteerinen öljy puhdistaa huoneilmaa, joten se sopii täydellisesti myös huonetuoksuksi. Sen aromaterapeuttinen vaikutus virkistää ja desinfioi hengitysteitä, joten se on hanteellinen myös flunssan hoidossa.

Koska männyn tuoksu sopii myös saunaan, suunnittelin huonetuoksun soveltuvaksi myös löylynhenkenä kiuaskivien päällä. Keramiikka on siihen kestävä ja helposti muotoiltava materiaali. Astian muodolle sain inspiraation metsäsieni kuukusesta, jonka kaunis pyöreä muoto toimisi kiukaalla, sisustuksessa sekä myös maljakkona esimerkiksi luonnonkukille. Astiassa voi myös sekoittaa hierontaöljyn yhdistämällä männyn eteeristä öljyä esimerkiksi kylmäpuristetun kasviöljyn kanssa. 

Loimu -kynttilän suunnittelussa inspiraationa oli metsänuotio ja kuksan pyöreä muoto, jota on miellyttävä pitää kädessä. Kynttilän raaka-aineeksi valikoitui luomurypsiöljy-kookosmassa, joka palaa puhtaasti ja irtoaa astiasta lämpimällä vedellä, jolloin astiaa voi käyttää elintarvikkeille kynttilän polttamisen jälkeen. Keraaminen kuppi toimii myös kylmettyneiden käsien lämmittämiseen. Kynttilä on tuoksuton, sillä se on terveydelle ihanteellisempi, soveltuu myös tuoksuherkille ja kynttilää voi käyttää yhdessä huonetuoksun kanssa.

 Yhteistyö Ystävän kanssa

Onnekseni minulla on ihana keraamikkoystävä Minna Rusanen (MunKaa), jolle kerroin haaveistani ja hän oli valmis toteuttamaan suunnitelmani. Pian Minna toikin minulle protomallit, joita pääsin kokeilemaan!

Aromaterapeuttinen tuoksupallo toimii pirskottamalla muutamia tippoja eteeristä öljyä lämpimään veteen ja antamalla tuoksun levitä huoneeseen. Tuoksua voi myös höyryhengittää suoraan pallosta, jolloin vaikutus on tehokkaampi. 

Loimu- luomukynttilän sydänlanka on valmistettu pellavasta ja valkaisemattomasta puuvillasta. Luomurypsiöljy-kookos kynttilät valoin itse, ja se osoittautuikin helpoksi laadukkaan massan vuoksi. Kynttilät palavat kauniisti ja puhtaasti. 

Pääsin seuraamaan astioiden valmistusta Helsingin Herttoniemeen Minnan keramiikkapajalle. Oli todella mielenkiintoista nähdä kaikki vaiheet ja kuinka astiat valmistuivat Minnan taitavissa käsissä.

     

Ensin keramiikkamassa kaadettiin muotteihin. Kun reunat olivat tarpeeksi kuivuneet, ylimääräinen massa kaadettiin pois. 

     

Astiat irroitettiin muoteista, ylimääräiset osat leikattiin pois ja pinta tasoitettiin kostealla sienellä.

     

Kun astiat olivat täysin kuivuneet, palloihin hiottiin pohja. 

     

Astiat upotettiin lasitteeseen, ylimääräinen lasite pyyhittiin pohjasta pois ja tarkistettiin että lasitetta on joka puolella tasaisesti.

     

Leimaus vaati myös erityistä tarkkuutta. 

 

Astiat olivat nyt valmiina polttoon! 

Korkea uunin lämpötila voi olla vielä kohtalokas astioille, joten vasta polttamisen jälkeen selviää, kuinka astiat onnistuvat! Nämä onneksi onnistuivat hyvin! 

Sain upeita ja yksilöllisiä, sydämellä ja käsityönä valmistettuja astioita, joilla on monta käyttömahdollisuutta ja ovat kauniita pitää aina esillä! 

Kiitos ihanalle Minnalle yhteistyöstä! 🖤

 

 

 


Jätä kommentti