lmainen toimitus Suomeen 50€ alkaen!

Tuotteiden hoito


PELLAVATUOTTEEN HOITO

Hyvin hoidettuna pellavatuote on pitkäikäinen ja paranee vanhetessaan.

Pellavatuote olisi hyvä kastella ja silittää kosteana jo ennen käyttöä, jolloin kangas hieman tiivistyy. Tällöin pellavasta ei irtoa ensimmäisissä pesuissa niin helposti nukkaa, kuten normaalisti. Tällöin myös printin sävy pysyy kirkkaampana, eikä haalistu. Pellavatuote säilyttää värinsä parhaiten, kun sen pesee käsin ilman turhaa linkoamista. 

Pellavatuote on hyvä kääntää nurinpäin ennen pesua. Lisäksi tuote olisi hyvä kastella ja antaa imeä vettä ennen pesua ja pestä väljässä vedessä. Pellavatuotteet puhdistuvat alhaisemmassa lämmössä ja ensimmäisen kerran tuote olisi hyvä pestä 30C, jonka jälkeen ohjeen mukainen 40C lämpötila on riittävä. Pesuaineeksi suositellaan mietoa, kemiallisesti hellävaraista pesuainetta tai saippuaa, jolloin vältetään kankaan- ja sen rakenteen vahingoittuminen. Värien säilyttämiseksi pesun aikana voidaan lisätä myös lasillinen etikkaa. 

Pellavalle suositellaan lyhyttä linkousta ja tuotteen voi nostaa valuvana kuivumaan oikoen mahdolliset rypyt ja silittää vielä kun tuote on kostea. Pellava kutistuu pesussa korkeintaan 5%. 

Pellava on luonnostaan antibakteerinen ja likaa hylkivä, joten sitä ei tarvitse pestä usein ja tuote puhdistuu helpommin kuin esimerkiksi puuvilla. 

Pesun jälkeen pellava pehmenee ja silittämällä tai mankeloimalla tuotteeseen saa silkkimäisen pehmeän pinnan.