Ilmainen toimitus Suomeen yli 40€ tilauksille!

Tuotteiden hoito


PELLAVATUOTTEEN OMINAISUUDET JA HOITO

Käyttämämme 100% luomupellava tuotetaan Liettuassa, jossa pellavan tuotannolla on tuhansien vuosien perinteet. Pellavakankaamme tulostetaan digitaalisesti, ympäristöystävällisin menetelmin. 

Hyvin hoidettuna pellavatuote on pitkäikäinen ja paranee vanhetessaan. Pellava on ekologinen materiaali, sillä sen tuotantoon ei tarvita kastelua tai torjunta-aineita. Pellavavaate on hengittävä ja säätelee lämpöä kehon mukaan. Se imee hyvin kosteutta tuntumatta kostealta ja kuivuu nopeasti. Pellava on luonnostaan antibakteerinen ja likaa hylkivä, joten sitä ei tarvitse pestä usein ja tuote puhdistuu alhaisemmassa lämpötilassa. 

Pellavatuote on hyvä kääntää nurinpäin ennen pesua. Suosittelen tuotteen kastelua esim. lavuaarissa kuuman veden alla ennen käyttöä, jolloin sidos tiivistyy ja kangas kestää paremmin hankausta. Tämän jälkeen kangas suoristetaan ja silitetään kosteana.

Jatkossa tuote pestään väljässä vedessä suositusten mukaan. Pellavatuotteet puhdistuvat alhaisemmassa lämmössä ja ensimmäisen kerran tuote olisi hyvä pestä 30C, jonka jälkeen ohjeen mukainen 40C lämpötila on riittävä. Pesuaineeksi suositellaan mietoa, kemiallisesti hellävaraista pesuainetta, jolloin vältetään kankaan- ja sen rakenteen vahingoittuminen. 

Pellavatuote säilyttää värinsä ja rakenteensa parhaiten, kun sen pesee ilman turhaa linkoamista. Värin säilyttämiseksi pesuveteen voidaan lisätä myös lasillinen etikkaa. Huuhteluainetta ei suositella.

Pellavalle sopii lyhyt linkous, jonka jälkeen tuotteen voi nostaa valuvana kuivumaan oikoen mahdolliset rypyt ja silittää tuote nurjalta puolelta kosteana. Pellava kutistuu pesussa korkeintaan 5%. 

Jokaisessa pesussa pellava pehmenee hieman lisää ja silittämällä tai mankeloimalla tuotteeseen saa silkkimäisen pinnan. 

 

MERINOVILLATUOTTEEN OMINAISUUDET JA HOITO

Käyttämämme merinovilla on Suomessa neulottu, mulesingvapaa 100% merinovilla. 

Merinovilla on pitkäkuituista ja hienoa villaa, joka on pehmeää ja tuntuu ihoa vasten miellyttävältä. Sen vuoksi se soveltuu hyvin myös herkkäihoiselle. Merinovillan kuitu on hyvin joustava ja kihara, joten vaate tuntuu kosteanakin miellyttävältä, sillä sen kiharoiden kuitujen väliin sitoutuu ilmaa. Merinovilla siirtää iholta kosteutta ja kuivuu nopeasti. 

Merinovillavaate puhdistuu itsestään tuulettamalla, sillä materiaali ei sido itseensä tuoksuja pitkänkään käytön jälkeen. Tahrat voi puhdistaa villanpesuaineella tai marseillesaippualla hellävaraisesti liottamalla. Neuloksessa on superwash pintakäsittely vanumisen estämiseksi, joten se säilyttää kauniin ulkonäkönsä myös konepesussa, villanpesuohjelmalla. Neule muotoillaan kosteana ja kuivataan tasossa. Huuhteluainetta ei suositella!

 

Luonto kiittää, sillä luonnonmateriaaleista ei irtoa pesussa tai käytössä mikromuovia vesistöön!